Tinggalkan Jejak :D

Pages

Saturday, August 31, 2013

Independence Day :D


Merdeka! Merdeka! Merdeka! oppsss. seronok melampau pulak.hikhik..

Bila sebut pasal merdeka ni. wushhh. teringat saya kat zaman kanak kanak riang ribena dulu. iyelah. waktu sekolah sekolah dulu.!! Masa sekolah rendah, mesti time merdeka ni, cikgu cikgu pakat jual bendera. Mesti punyerrrr! Alaaaa, bendera yang ada coklat bulat bulat kat dalam tu. tahu tak ? 
haaa. macam ni la. tahu kan?? femes ohhh bila time sekolah. mesti laku punyerr. sampai ada yang nages nages nak beli tak dapat. hahaha. kat sekolah jugak, teringat lagi, mesti pagi pagi buta datang sekolah, dengan cikgu la sekali, kemas kelas. hias bendera banyak3! sebab nak menang punya pasal la kan. *tp tak menang pun* sedih kan? haha.

Bila naik sekolah menengah pulak, wahhhh.. ni lagi la strong memory. semangat kemerdekaan dan patriotik meluak luak ni.haha. Masa form 2, sekolah kami nak masukkan dalam book of records malaysia la dengan buat bendera paling gergasi la kan. guess what? siang malam kami bercamping di surau sekolah bersama kakak kakak tingkatan 4 demi untuk menyiapkan bendera gergasi tu. pheww. penat. tapi best bila hasilnya! i wonder jugak masuk ke tak dalam book of records tu. hahaha. xamik tahu la plak. teruk kan? muehehe.
Masa form 4 pulak, masa ni my class dipilih oleh cikgu untuk menghias sekolah dengan bendera! well, rasa macam hebat sangat kan? takdela. cikgu yang mengajar saya tu suruh. besela bila cikgu kelas kan, mesti suruh kelas TERCHENTA bukan? hahaha. tapi masa ni saya tak pergi sebab balik. muehehe. sian dorang kena buat tanpa saya. bhahaha. *effect ke?* 

Bila naik Universiti ni. Kemerdekaan tu macam dah krikk. krikkk. krikkkkk. hahaha. semangat tu dah takde. entahla. buku sejarah,falsafah,hubungan etnik habis khatam dah. berbuku buku. bertebal tebal. tapi semangat tu tak wujud. adakah bila naik zaman keremajaan nak meningkat dewasa ni, semangat tu hilang?? kdg2 tak pasan pon merdeka. hahahaha. oh well, biasa la tu kan? ke lain? pape jela. yang penting 

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE 56!
yeayyy!!!

nah saya selitkan video dari adikku terchinta. video lama ni. hehe..(sorry dik,nnti akk upah gula2. :P)

video

4 comments:

  1. selamat menyambut hari kemerdekaan !!!! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat menyambut hari kemerdekaan jugak ! horeayy! ehh..hehe

      Delete
  2. ahaha teringat jugak dekat bendera yg ada gula2 dalam tu. masa sekolah rendah mesti ada kan. eh, adik akak comeyyy. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? masa akk sekolah rendah, mesti tak terlepas punya beli bendera tu.hikhik >.<" ..hehe.. thnx, si kecik tu mmg comey :D

      Delete