Tinggalkan Jejak :D

Pages

Sunday, March 30, 2014

Just Need A little time

Just give me a little time to think
Just give me a little time talk with my parents
Just give me a little time to build my strength
Just give me a little time to doa
Just give me a little time for me to perform istikharah
Just give me a little time for me to balance myself
Just give me a little time to be pampered with my own parents
Just give me a little time for me to enjoy my own life
Just give me a little time for me to spend with my family :')

Is not mean that i'm don't want to,
But i just need some time to be well prepared
in sha allah. 
When the times comes, it will come.
If this for Allah's sake, i'm accepting it.
amin.
Please do wait for it.


Thursday, March 27, 2014

Fly away to Russia

Assalammualaikum

Setelah 5 tahun menghempas pulas tenaga demi memperjuangkan kejayaan
Setelah 5 tahun bersengkang mata demi menggapai kecemerlangan
pejam celik pejam celik
Akhirnya sahabat yang kita sayangi dan kita kasihi ini bakal meneruskan pengajiannya ke Russia
Dalam bidang medic. alhamdulillah. a doctor will be :')

Selamat pergi dan selamat pulang ke tanah air nanti wahai sahabatku
Pergimu menggalas tanggungjawab yang tinggi
Pergimu menjunjung amanah yang berbakti
Kepulanganmu amatlah kami nanti
Jadilah muslimah yang sejati. 
Jaga diri, jaga iman, jaga amal, jaga hati dan jaga segalanya!
Semoga kau pulang dengan kejayaan
Semoga kau pulang dengan kegembiraan
Uhibbuki fillah abadan abada Nailah!
till we meet again. insha allah <3



p/s: abaikan mata sepet aku tu. mengantok tahap giga dah ni.hehe

Tuesday, March 25, 2014

Hari Ulangtahun Pertahanan Awam (HUPA)

Assalammualaikum. :D

Alhamdulillah. Alhamdulillah
Tamat sudah perhimpunan Pertahanan Awam kali ke 62.
Setelah seminggu lebih menggadai masa tidur dengan latihan kawad di PPKI
setelah 4 hari gadai waktu kelas untuk mengajar SMAP Labu.
Berkat kesabaran, berkat ketabahan
Alhamdulillah. kami berjaya mempersembahkan kawad formasi gabungan bersama KAPA SMAP LABU
yeayyyy!
Seriously, dorang terbaik!



moga ukhuwah SISPA dan KAPA kekal selamanya. thanks KAPA <3


video




Sunday, March 16, 2014

Spending Whole day!

Assalammualaikum. heyya. phewww. letih letih.

Semalam i spent my whole day going out to Sunway Pyramid! weeehoooo!
excited lelebih pulak dah den ni ..haha
tak pernah pergi in my whole entire life den cakap ni. this is the first tyme! siyesly *mukategang*
papepun, orang kata last minutes plan selalunya menjadi.yup. alhamdulillah. everything is going well
As usual, i have my own driver yang willing drivekan I jejauh begini. hehe. 
my BFF <3 . yeaaay!! 
he's the one who willing to drive. using my car.as always XD
i like his driving. ermm, lets say, he's pass for the test . weeeee.
setibanya di Sunway. i was like errr. pandang kiri pandang kanan (excited sebenarnya, tapi ada dia so cam cover2 macam xde pape exactly.hehehe)
he show me everyyyyything! yeah! and the best part is, dia bawak i tengok ice skating!! *senyumlebar*
Masa tu dah nak dekat zohor, we decide to solat first. solat tu wajib. Jangan lengahkan !
dah solat, we're heading to ice skating! yeahhh! *lompatlompat*
Kami pun pakai kasut and everything. wait for the door to be open.masa tu macam nervous kot.haha.
yang si dia plak, duk kebuluq. lapaq katanya. ahaha.. 
I'm a newbie for this skating. and dia dah 3 kali. so macam errr takot jugak la kan, pro nak ajar junior yg masih mentah dan hingusan ni. hohoi!
And alhamdulillah. i get the steps! dia kata i lebih pro dari dia. weee xD. sorry bro! buli awak habes2.hahaha
kitorang main tak ingat dunia. macam macam aksi dah kitorang buat. muahahaha
and the best part is, kami tak JATUH! yippy! sep sikit!
then, we're out for craving some food. lapar boh!
and the place that we're heading to is SAKAE SUSHI! nyum nyum!
dia teringin nak makan sakae sushi, and saya tak kisah pun makan memana, as long dia suka and happy cukup dah xD
Lepas makan, kami ke surau for solat asar. hoho. kekenyangan sambil bawak perut penuh :p 
After solat, kami ke wayang XD yeah!! nak tahu cerita apa yang kami tengok? atas permintaan dia, kami tengok NEED FOR SPEED! siyesly best bro. ini barang baik! haha. recommended *thumbs up*
Lagha tengok wayang. about 2 hours and 10 min. pukul 6.30 ceritanya, mana idoknya
Terbabas la maghrib dan makanya wajiblah qada'
Then, we were going to  surau again and solat
After solat, we were heading to Marks and Spencer. weeee m&s here we come
and macam bese, the perut kaya want some cookies for his free and leisure time to eat
heeeeeee
inilah dia. tadaaaaa!


nak tahu gak apa yang sedap sangat haaa biskut ni sampai dia angau lupekan aku. ehhh.. haha
bila den rasa biskut ni. Allahu! sedap! superbbbb sedapp. nyum nyum.. 
tapi famous amos lagi sedap boh! nama pun famous. mesti la laie sodap. heeeeee
Pastu about 9.20pm, kami pun heading home. before home, singgah hentian serdang! makan nasi! lapar. hehehe

-tamat-

p/s: awak. thanks for the day ! 


Monday, March 10, 2014

Si Teddy namanya :D

Assalammualaikum. Holla!

Heyyy. meet my new pets. He's the new pet in my family! nak kenal? nak tengok? wooo. don't get too excited XD .lemme introduce uolls semua. jeng jeng jeng

my name is teddy. im new. hello XD
Gebu dak? kannnnn.mata tak nampak uolls. dia sesangat la gebu. geram kot. rasa macam nak penyet penyet dia jadi leper! muahaha. tapi tuk pengetahuan, saya dah peluk cium dah rabbit ni. dia TERRRRSGT la ringan. just one hand is enough to hold him. omo. comeell sgt! macam dukung baby uolls!

hey. gimme the food. im hungry!
hehe. comel sangat. nak tahu tak. bila masa berangin kan, kan bulu dia gerak gerak ditiup angin, and sometimes the fur tutup mata dia. he flips out his fur to let he sees everything. cute gila! macam buat iklan rambut gitu. memang kena gomol la gini! muahaha

okaylah. thats all from me. lagi ditatap lagi rindu kat baby baru I ni! eiiiiii. nak balik rumah!